voordelen lichte vracht lichte vracht belasting op inverkeerstelling lichte vracht wagens lichte vracht
Jouw flexibele mobiliteitsoplossing

Fiscale voordelen lichte vracht uitgelegd

Kiezen voor een lichte vracht levert je behalve extra laadruimte ook enkele belangrijke fiscale voordelen op. Omdat we het belangrijk vinden om jou die fiscale voordelen duidelijk uit te leggen, besteden we er graag wat meer aandacht aan.

Fiscale voordelen lichte vracht: verlaagde rijtaks

Rijden met een lichte vracht betekent dat de rijtaks die je betaalt aanzienlijk lager ligt dan het fiscale tarief voor gewone personenwagens. Tel daarbij nog het praktische gebruiksgemak doordat de veelal ongebruikte achterbank van je wagen plaatsmaakt voor een uiterst ruime laadstructuur en je beseft dat de fiscale voordelen van een lichte vracht toch wel aanzienlijk zijn.

 

Kies je voor een gewone personenwagen? Dan ben je bij de aankoop ervan ook verplicht om een belasting op inverkeerstelling (BIV) te betalen. Ook die verplichting valt weg wanneer je voor een lichte vracht gaat.

De fiscale voordelen van een lichte vracht zijn toch wel aanzienlijk.

Fiscale voordelen lichte vracht: verhoogde beroepsaftrek

Voor wagens lichte vracht zijn beroepskosten als zelfstandige en ondernemer tot maximaal 100 procent aftrekbaar. Bij personenwagens wordt de aftrek bepaald door de cataloguswaarde en de CO²-uitstoot, waardoor je beroepskosten nooit voor 100 procent kunt aftrekken.

 

Kies je voor lichte vracht? Dan mag je de bijkomende kosten bij aankoop in één keer afschrijven. Voor brandstoffen geldt dezelfde aftrekbaarheid als die voor de wagen. Een heleboel fiscale voordelen die een lichte vracht dus echt wel interessant maken.

We bekijken jouw situatie graag en zetten alle fiscale voordelen op een rij waarvan jij geniet bij de aankoop van een lichte vracht.

Fiscale voordelen lichte vracht: vraag naar de details

De gedetailleerde informatie over alle fiscale voordelen die jij geniet bij de aankoop van een lichte vracht is beschikbaar bij Orsoi. Wil je er graag meer over weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We bekijken jouw situatie graag en zetten alle fiscale voordelen op een rij waarvan jij geniet bij de aankoop van een lichte vracht.

 

Neem contact met ons op!

voordelen lichte vracht lichte vracht belasting op inverkeerstelling lichte vracht wagens lichte vracht
Benieuwd hoe Orsoi jouw personenwagen volgens de regels van de kunst ombouwt tot lichte vracht? Of overweeg je de aankoop van een lichte vracht? Bij Orsoi staan we voor een complete mobiliteitsoplossing die jou praktische en fiscale voordelen oplevert. Kom snel langs en ontdek er alles over!
Contacteer ons
Privacy policy - Disclaimer - BE 0433.568.620 voordelen lichte vracht lichte vracht belasting op inverkeerstelling lichte vracht wagens lichte vracht