homologatie lichte vracht homologatie ombouwen lichte vracht wagen ombouwen tot lichte vracht car pass
Jouw flexibele mobiliteitsoplossing

Homologatie van lichte vracht: check!

De eerste stap om je personenwagen om te bouwen tot een lichte vracht is natuurlijk de ombouw zelf. Maar jij mag pas met je voertuig de weg op na een correcte en volledige homologatie van je lichte vracht. Ontdek hoe dat precies in zijn werk gaat.

Homologatie van lichte vracht: je auto administratief rijklaar maken

Homologatie van je lichte vracht betekent eigenlijk niet meer of minder dan het administratief rijklaar maken van je voertuig. Zo rij je er binnen de kortste keren zonder zorgen mee op de Belgische wegen.

 

Daarbij komen best wel wat administratieve formaliteiten kijken. Maar geen nood, want bij Orsoi kennen we alle verplichtingen en wettelijke voorschriften perfect. Zo zorgen we ervoor dat jouw lichte vracht binnen de kortste keren gehomologeerd is.

 

Na afronding van de homologatie van je lichte vracht moet jij in het bezit zijn van deze documenten:

 

  • Inschrijvingsattest
  • Certificate of Conformity (conformiteitsattest)
  • Geldig keuringsbewijs
  • Car Pass (bij tweedehandswagens)
  • Document dat de staat van het voertuig beschrijft (alleen bij verkoop)
Voel jij je onzeker over al het administratieve werk dat komt kijken bij de homologatie van je lichte vracht?

Homologatie van lichte vracht: begin bij het begin

Besluit je om je wagen te laten ombouwen tot lichte vracht? Dan kies je voor een zee van laadruimte en rijden tegen een fiscaal voordelig tarief met een luxueuze wagen die jouw onderneming de uitstraling biedt die ze verdient. Maar voor de homologatie van je lichte vracht, moeten we je wagen natuurlijk eerst helemaal ombouwen.

 

Daarbij volgen we in grote lijnen dit stappenplan:

 

  • Jij brengt je wagen bij ons binnen of je nieuwe wagen komt aan vanuit de garage of via ons buitenlands netwerk.
  • We starten met het technische luik van de ombouw. We verwijderen de achterste zetelrij die je achteraf mee naar huis kan nemen als je dat wenst. Daarna installeren we een houten draagstructuur die we bekleden met een hoogkwalitatieve stoffen bekleding.
  • Na het technische gedeelte volgt het administratieve deel met de homologatie en keuring van je lichte vracht

 

 

Homologatie van lichte vracht: Orsoi has control

Voel jij je onzeker over al het administratieve werk dat komt kijken bij de homologatie van je lichte vracht? Dan zijn wij er voor jou! Stel ons gerust al je vragen. Onze medewerkers staan voor je klaar.

homologatie lichte vracht homologatie ombouwen lichte vracht wagen ombouwen tot lichte vracht car pass
Benieuwd hoe Orsoi jouw personenwagen volgens de regels van de kunst ombouwt tot lichte vracht? Of overweeg je de aankoop van een lichte vracht? Bij Orsoi staan we voor een complete mobiliteitsoplossing die jou praktische en fiscale voordelen oplevert. Kom snel langs en ontdek er alles over!
Contacteer ons
Privacy policy - Disclaimer - BE 0433.568.620 homologatie lichte vracht homologatie ombouwen lichte vracht wagen ombouwen tot lichte vracht car pass