rijtaks belasting op inverkeerstelling
Jouw flexibele mobiliteitsoplossing

Ontdek alles over fiscaliteit lichte vracht

Wie zijn wagen voornamelijk gebruikt voor professionele doeleinden en vaak alleen of met twee op de baan is, doet er goed aan om zijn wagen te laten ombouwen naar lichte vracht. Zo behoud jij de troeven van je wagen en rij je bovendien fiscaal voordelig. In deze blog ontdek je alles over de fiscaliteit van lichte vracht.

Fiscaliteit lichte vracht: jouw voordelen

Je wagen laten ombouwen tot lichte vracht, betekent dat je achterbank plaats maakt voor nog meer laadruimte. Zo combineer je de uitstraling van je personenwagen met het laadcomfort van een bestelwagen. Maar er is meer. En daar vaart ook je portemonnee wel bij. Want de fiscaliteit van lichte vracht zit anders in elkaar dan die voor een gewone personenwagen.

 

Fiscaliteit lichte vracht: lagere lasten

Kies je voor een lichte vracht? Dan geniet je van een lagere rijtaks. Die bedraagt op dit moment maximaal 150 euro op jaarbasis. De belasting op inverkeerstelling (BIV) die je bij een gewone personenwagen betaalt op het moment dat je de wagen aankoopt en ermee begint te rijden, valt bij een lichte vracht zelfs helemaal weg. Zo zie je dat de fiscaliteit van een lichte vracht aanzienlijke voordelen oplevert.

Je wagen laten ombouwen tot lichte vracht, betekent dat je achterbank plaats maakt voor nog meer laadruimte.
De fiscaliteit van een lichte vracht brengt nog meer voordelen.

Fiscaliteit lichte vracht: verhoogde aftrekbaarheid

De fiscaliteit van een lichte vracht brengt nog meer voordelen. Zo heb je als ondernemer en zelfstandige het recht om je investering voor 100 procent af te trekken van je bedrijfsbelasting. Bij gewone personenwagens is dat voordeel beperkt tot 75 procent. Heb je een eenmanszaak? Dan geldt ook nog het recht op de investeringsaftrek van je lichte vracht.

 

Er zijn dus best wel wat positieve gevolgen voor de fiscaliteit van je lichte vracht. Zo is er voor éénmanszaken ook de versnelde degressieve afschrijving van de waarde van je lichte vracht. De bijkomende kosten die je maakt bij aankoop mag je overigens in één keer afschrijven.

 


Fiscaliteit lichte vracht: informeer je goed

De fiscaliteit van een lichte vracht biedt dus een hele reeks troeven die je maar beter goed in je achterhoofd houdt. Zorg er daarom voor dat je je goed laat adviseren. Alleen zo ben je bij de keuze voor een lichte vracht zeker dat je ook op het vlak van fiscaliteit de beste kaarten kunt voorleggen.

 

Meer weten over de fiscaliteit van lichte vracht?

Op zoek naar een professionele partner die niet alleen de ombouw van je personenwagen naar lichte vracht realiseert, maar je ook deskundig informeert over alle voordelen op het vlak van fiscaliteit van lichte vrachtNeem dan zeker contact op met Orsoi! Onze medewerkers beantwoorden al je vragen en begeleiden je gedurende het volledige administratieve en praktische proces.

 

Lees nog meer over de fiscaliteit van lichte vracht.

rijtaks belasting op inverkeerstelling
Op zoek naar een hoogwaardig en fiscaalvriendelijk voertuig? Kies dan voor een lichte vracht van Orsoi. Check nu ons complete assortiment. Bovendien staan we in voor het volledige fleet management van je onderneming. Lichte vracht, hybride of elektrisch: wij bieden jouw ideale mobiliteitsoplossing!
Neem nu contact met ons op!
Privacy policy - Disclaimer - BE 0788.778.561 rijtaks belasting op inverkeerstelling